Pisarniško pohištvo izberimo s premislekom

Miza, stol in fikus? Žal ni tako preprosto.

Na delovnem mestu preživimo velik del dneva, zato nam mora nuditi udobje in nas spodbujati k delovni učinkovitosti. Pisarniško pohištvo bomo uporabljali naslednjih deset ali več let, zato mora izpolnjevati kar nekaj zahtev. Predvsem mora biti pravilno urejeno in organizirano. Dobro načrtovanje nam prihrani čas in denar.

Odprte pisarne ali ločeni prostori

Veliki ali manjši prostori? Dobra izraba je pomembna povsod.

Ločene pisarne pogosto zamenjujejo odprti poslovni prostori, ki omogočajo boljšo izrabo prostora, komunikacijo med zaposlenimi in spodbujajo skupinsko delo. Moteče dejavnike, ki vplivajo na zbranost, lahko v njih omilimo s pregradami. Če to vsem ne ustreza, oblikujemo ločene pisarne za ustvarjalno delo, sestanke, shrambe ali uredimo neformalne kotičke za sproščanje in odmor.

Image module

Naravna ali umetna svetloba

Kjer je tema, naj bo luč.

Osvetlitev je v delovnem okolju izjemno pomembna. Če je mogoče, uporabimo naravno svetlobo. Za usmerjanje in zaščito si pomagamo s kakovostnimi senčili. Če potrebujemo luči, izberimo svetlobo, ki ne pozvroča bleščanja in ne utruja uči. Razmislimo tudi o zavesah in rolojih, ki ščitijo pred nezaželenimi pogledi.

Uporabno sodobno pohištvo

Odlagalne površine brez kopice zavozlanih kablov

Čeprav obsežne fascikle nadomeščajo digitalni arhivi, moramo v pisarni poskrbeti za dovolj odlagalnih površin in shranjevalnega prostora. V funkcionalnem, urejenem okolju brez navlake bodo tudi naše misli bolj zbrane in delo učinkovitejše. Nič več ni potrebe po kopicah električnih kablov, v katere brcamo pod mizo ali se vanje spotikamo. V sodobno pisarniško pohištvo so namreč že vgrajeni vsi tehnološki dodatki za hiter priklop računalnikov in drugih elektronskih naprav.

Testimonial by Nejc Mrežar
Želeli smo sodobno, funkcionalno in obenem udobno delovno okolje, v katerem bomo visoko produktivni, a tudi sproščeni in povezani. Tim pohištvo nam je znal prisluhniti in nam dal točno to.
Nejc Mrežar
Herz d.o.o.