Zakaj je načrtovanje pisarne pomembno?

Tretjino svojega odraslega življenja preživite v službi. Že samo to je dovolj velik razlog, da poskrbite za vaše delovno okolje. TO naj bo čim bolj udobno, intuitivno in dobro zasnovano. Toda obstajajo še drugi razlogi za urejenost, ne samo število ur, ki jih vsak dan namenjate svojemu poslu.
Tukaj je 6 razlogov, zakaj je izgled pisarne pomemben za zaposlene, vaše podjetje in vas.

1. Spremeni delovni tok zaposlenih

Raziskave kažejo, da se večina pisarniških delavcev lažje koncentrira v zaprti pisarni, zaradi komunikacije in vzpostavljanja vezi pa želi bolj odprt prostor. Zakaj ne bi imeli najboljšega iz obeh svetov?

Ustvarite lahko občutek in videz odprte pisarne, hkrati pa zagotovite območja, kjer se zaposleni lahko osredotočijo in oddaljijo od vrvečega delovnega okolja. Zaposleni lahko izberejo tisto delovno okolje, ki jim bolj odgovarja ali pa je najboljše za nalogo, ki jo trenutno opravljajo.

Zagotovite toplo, vabljivo sprejemnico z veliko odprtega prostora. Delovni prostor razporedite sodobno, z uporabno pohištva pa omejite hrup v bolj zaprtem delu pisarniških prostorov.

2. Zaposleni potrebujejo sodelovanje

Vaše pisarniško okolje mora olajšati sodelovanje med zaposlenimi. Več sodelovanja vodi do več ustvarjalnosti, kar vodi do večje produktivnosti.

Za združijo zaposlenih in delitev idej ni dovolj samo želja. Za to lahko poskrbite (in usmerite) s pravilno zasnovanim prostorom. Ustvarite prostor za kratke, produktivne a vendar neformalne pogovore stran do njihovih delovnih miz. Dodajte table za načrtovanje, polnilne postaje …

Zakaj je načrtovanje pisarne pomembno?Tako zasnovano delovno okolje spremeni vaš tradicionalni delovni prostor, sobo za sestanke ali srečanja iz oči v oči na novo, inovativno raven.

3. Vaši prostori odražajo vrednost vašega podjetja

Se vaše podjetje trudi biti okolju prijazno? Reciklirajte, zamenjate žarnice in jih ugašajte, kadar ni potrebe po dodatni svetlobi, ugasnite opremo, ko ni v uporabi, dodajte rastline. Ali vaše podjetje podpira lokalno skupnost? Razstavite dela lokalnih umetnikov na stenah vaše pisarne. Podpirate delovne matere in očete? Uvedite otrokom prijazna področja.

To, kako oblikujete svojo prostore, odraža vrednote vašega podjetja.

4. Poiščite področje, ki vas loči od drugih

Veliko podjetij ne vloži nobenega napora v načrtovanje pisarniškega okolja. Povsod uporabljajo enako pohištvo, navadno v enoličnih barvah. Če se oddaljite od tega kalupa, ne ločite le pisarne med seboj, temveč tudi vaše podjetje od drugih.

Bistveno je, da se zaposleni počutijo dobro, da se vračajo iz dneva v dan v službo dobre volje in se nikoli ne naveličajo okolja, v katerem delajo.

Bodite unikatni v oblikovanju delovnega okolja. Naj se ljudje pogovarjajo o delovnem okolju, ki ste ga ustvarili v vašem podjetju. Potrudite se za elegantno in moderno zasnovo vaših prostorov. Zaposleni ne bodo le navdušeni nad delom v njih, ampak bodo o svojih dobrih občutjih radi spregovorili v stiku z drugimi ljudmi.

5. Ustvarite delovna mesta za dobro počutje

Prostore lahko dejansko zasnujete tako, da spodbujajo dobro počutje in zaposlene prav silijo k bolj zdravi izbiri, ki jim je pisana na kožo.

S tem, ko zaposlenim dajete prilagodljivo pohištvo – vključno s višinsko nastavljivimi mizami – ter ergonomične pisarniške stole, jim omogočate, da sami izberejo, kako želijo oblikovati svoj delovni prostor in spodbujate gibanje. Če okolica dopušča, namestite klopi in mize tudi zunaj. Zaposleni lahko tako tudi čez dan pogosteje vdihujejo svež zrak.

6. Ustvarite pogoje, da bodo zaposleni radi hodili na delo

Natrpan, slabo osvetljen in enoličen delovni prostor ne vzpodbuja k zadovoljstvu delavcev.

Pomembno je, da se zaposleni počutijo odlično v delovnem okolju. Prav gotovo si kot delodajalec želite, da se vsak dan z veseljem vračajo in se nikoli ne naveličajo delovnega okolja. Edini način za to je ta, da se osredotočite na oblikovanje delovnega prostora. Pri tem bodite pozorni na zaposlene in vedno pokažite, da je v vašem podjetju njihovo počutje izjemno pomembno.

Ergonomska pisarna
Preberite tudi, kaj nudi ergonomsko urejena pisarna. Narava dela v pisarnah namreč postaja vse manj dinamična. V glavnem sedimo za mizo in delamo z računalniki ...
Banner image
Stoli s 5-letno garancijo
Izberite stol, ki bo zdržal dolgo časa